Jedná se o velmi oblíbené cukroví, a to zejména pro svou lahodnou křehkost, cukroví se doslova rozplývá na jazyku. Jeho rychlá příprava a málo použitých surovin je takový bonus navíc. Otevřeme tedy láhev vína, nalejme si sklenku, nestresujme se tím, že do vánoc už zbývá opravdu jen pár dní a pojďme si v pohodě a poklidu připravit toto cukroví.
Potřebujeme
- 30 dkg hladké mouky
- 30 dkg másla
- 2 žloutky
- 4 lžíce bílého vína
Vypracujeme vláčné těsto, které necháme chvíli odležet. Z těsta poté vyválíme placku a vykrajujeme menší tvary. Pečeme ve středně vyhřáté troubě. Upečené obalíme v moučkovém cukru. Pozor velmi křehké !!!
(ilustrační fotografie)
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.