Babinet.cz  /  Recepty  /    /  Pšeničné placky

Pšeničné placky

13.12.2014 - AndreaP.

Prosté jídlo, jak ho zcela jistě v dobách dávno minulých dělávaly naše babičky, má své nezastupitelné místo i dnes. Je zcela viditelný trend návratu ke kořenům, k jídlům jaké se vařívaly kdysi. A je to moc dobře, neb naše babičky byly prostě skvělé kuchařky a vystačily si s málem. Jídla byla tudíž relativně levná, lehce stravitelná a přesto zasytila a tak bychom mohli pokračovat dál a dál. A tak si dnes ukážeme, jak si udělat pšeničné placky.

Pšenice je jedna z nejstarších rostlin, pocházející z jihozápadní Asie (dle archeologických nálezů byla zaznamenána již 6000 let př.n.l.) Její značnou výhodou je poměrně lehká skladovatelnost a dlouhá trvanlivost. Za zmínku jistě stojí vysoká výživná hodnota. Je základní surovinou pro výrobu pečiva, těstovin a dalších pokrmů,

Potřebujeme

  • 1/2 lžíce kmínu
  • 1 lžička mořské soli
  • 300 g pšenice
  • 1 lžíce slunečnicového oleje
  • 1,5 dl vody

 

Pšenici rozemletou smícháme s vodou, olejem, solí a kmínem. Vypracované těsto klademe na horkou teflonovou pánev polévkovou lžící a rozetíráme na tloušťku 3 mm. Z obou stran opečeme dozlatova. Podáváme teplé s medem nebo některou pomazánkou, a to jak sladkou, tak slanou.

 

*(ilustrační fotografie)

*zdroj wikipedie

 

Vaše názory

Pro vložení komentáře se prosím nebo zaregistrujte.

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz