Prosinec je sladký měsíc. Sladký proto, že je tradičně spojen s pečením a následně pojídáním vánočního cukroví (a nejen toho pochopitelně). A tak je občas třeba si dát jídlo odlehčené .... a takovým jídlem můžou být právě tyto špagety.
Potřebujeme
- 400 g špaget
- 20 g sýra Niva
- 20 g sýra balkánského typu
- 1 sáček sýra Mozzarela
- 1 dcl mléka
- 2 dcl drcených rajčat či rajského protlaku
- lístky čerstvé bazalky a tymiánu
- koření Adžika
- olivový olej
- hrst oliv plněných mandlemi
Špagety uvaříme ve vroucí vodě, aby byly "al dente" tedy "na zkus". Na pánvi rozehřejeme trochu olivového oleje, vhodíme rozpůlené olivy a na kousíčky nakrájené sýry, které necháme mírně roztavit. Přihodíme nasekané lístky bazalky a tymiánu, osolíme a zalijeme protlakem a mlékem. Podusíme, okořeníme Adžikou, popřípadě pepřem. Špagety servírujeme polité omáčkou a ozdobené lístky bazalky.
Vyzkoušejte také :
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.