V dnešním díle opět zalistujeme v kuchařce Stolečku prostři se z roku 1949, otevíráme další díl historických receptů. Dnes jsem pro vás vybrala recept velmi jednoduchý, nenáročný na čas i suroviny (což je ale většina receptů z dob dávno minulých) a je to prima tip pro případ, že nám zůstane bramborová kaše od oběda, je nám líto jí vyhodit a potřebujeme jí zužitkovat. Jíst se tento pokrm pak dá buď samostatně například se zeleninovou oblohou, případně se dá použít také jako příloha k masu. A co teda budeme potřebovat? Pojďme si přečíst, co nám říká daná kuchařka ...
- hluboký talíř bramborové kaše
- hluboký talíř vloček
- 1 cibule
- sůl
- muškátový oříšek
- 1 lžíce rozpuštěné cibule
- tuk na smažení
Bramborovou kaši spojíme s nabobtnalými ovesnými vločkami, přidáme sůl, strouhaný muškátový oříšek, strouhanou cibuli a rozpuštěnou slaninu. Omočíme ruce v mouce a tvoříme malé knedlíčky, které v rozpáleném tuku vysmažíme.
(fotografie ilustrační)
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.