"Napoprvé zní recept složitě, ale salát je hotový v cuku letu," říká Dagmar Pecková, "Osobně bych ho mohla jíst po metrácích jen tak, bez ničeho, ale s grilovaným lososem, který je také hned hotový, je to rychlý a vynikající oběd."
pro 4 osoby
Ingredience:
- 250 g instantního kuskusu
- sůl
- 1 červená cibule
- 1/2 granátového jablka
- 50 g piniových oříšků
- 1 menší salátová okurka
- 4 lžíce velmi kvalitního olivového oleje
- 1 lžička medu
- 2–3 lžíce bílého balzamikového octa
- 2 větší větvičky čerstvé máty
- čerstvě mletý pepř
- špetka mleté skořice
Druhou půlku granátového jablka, které prý udržuje mládí, si můžeme později sníst „jen tak“ nebo přidat do müsli či šampaňského.
Postup: Kuskus zalijte 300 ml vroucí osolené vody a nechte odstát 5 minut. Mezitím oloupejte a nadrobno nakrájejte červenou cibuli, z půlky granátového jablka odstraňte jádra, okurku oloupejte a nakrájejte na malé kostičky. Piniové oříšky opražte na pánvi, leč prosím nasucho (bez oleje). 2 lžíce oleje rozehřejte na pánvičce, osmažte cibuli, přimíchejte med, přilejte ocet, odstavte z vařiče a nechte částečně vychladnout. Do kuskusu (pozor, všechna voda se musí vstřebat) dobře zamíchejte 2 lžíce oleje. Kuskus by se neměl lepit a měl by mít „vzdušnou“ strukturu. Potom přimíchejte zbylé ingredience – zkaramelizovanou cibuli, nadrobno nasekanou mátu, opražené piniové oříšky, okurku a granátové jablko. Salát dochuťte solí, pepřem a špetkou skořice.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.