Dnešní recept by se dal zařadit hned do několika kategorií, a sice kategorie rychlé recepty, úsporné recepty, dietní recepty či recepty našich babiček. Ano, tak přesně toto vše splňuje dnešní ovesná polévka. Jedná se o recept nadmíru jednoduchý a svým způsobem je to taková malá předzvěst toho, že ve velmi blízké době pro vás připravujeme novou sérii receptů z dob dávno minulých (jistě netřeba představovat slavné kuchařky, jakou byla Rettigová, Anuše Kejřová a podobně)....ale zpět k dnešnímu receptu, rozpis je uveden pro jednu osobu.
Potřebujeme
- 3 lžíce ovesných vloček
- 2 lžíce oleje
- 3 dcl zeleninového vývaru
- 2 stroužky česneku
- majoránka
- sůl
Ovesné vločky opražíme na oleji do růžova, hlídáme, aby nám dlouhým pražením nezhořkly, poté zalijeme zeleninovým vývarem, přidáme rozetřený česnek a majoránku. Vaříme zhruba 10 minut. Dosolíme dle chuti.
(fotografie ilustrační)
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.