Dnešní sladký recept, který nám zaslala paní Helena, jistě potěší všechny milovníky kokosu. Je vláčný a rozplývá se na jazyku. Jeho příprava je rychlá a jsou k němu třeba jen běžně dostupné suroviny. Nic nám tedy nebrání v tom, pustit se do pečení.
Potřebujeme
- 30 dkg cukru moučka
- 8 bílků
- špetku soli
- 1 polévkovou lžíci polohrubé mouky
- 200 g kokosu
Krém :
- 250 g másla
- 15 dkg cukru moučka
- 8 žloutků
- čokoládová poleva na dozdobení
Vejce rozdělíme na žloutky a bílky, žloutky dáme stranou, použijeme je následně na přípravu krému. Z bílků, cukru moučky a špetky soli vyšleháme tuhý sníh. Do něj pak jemně vmícháme strouhaný kokos a lžíci polohrubé mouky. Směs dáme na plech vyložený pečícím papírem a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme cca 25-30 minut při teplotě 180 stupňů. Kokosový korpus necháme řádně vychladnout, poté ho potřeme připraveným krémem a povrch dozdobíme čokoládovou polevou dle fantazie.
Příprava krému : Žloutky s cukrem řádně vyšleháme ve vodní lázni. Necháme vychladnout, a poté přidáme jedno máslo. Rozmixujeme dohladka.
Vaše názory
výborné, doporučuji odzkoušené
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.