Dnešní pohled zamíříme do italské kuchyně, která je velmi zdravá, svým způsobem jednoduchá a chutná, plná čerstvé zeleniny a sezónních potravin, což jsou základní charakteristické rysy této kuchyně, a proto je také velmi často vyhledávána a patří mezi nejoblíbenější kuchyně. A připomene si dva typicky italské saláty, které jsou si na první pohled velmi podobné.
Salát CAPRESE
- 2-3 rajčátka
- 1 mozzarela
- 12 černých oliv
- olivový olej
- oregano
- sůl
Mozzarelu a rajčata nakrájíme na kostičky, přidáme černé olivy, osolíme, pokapeme olivovým olejem a posypeme sušeným oreganem.
Salát MOZZARELA E POMODORO
- 1 mozzarela
- 2-3 rajčata
- 4 lístky bazalky
- sůl
- olivový olej
Rajčata i mozzarelu nakrájíme na plátky a střídavě klademe na dezertní talíř. Osolíme, nasypeme na kousky natrhanou bazalku a pokapeme olivovým olejem.
U obou salátů poté platí, že necháme cca hodinu odležet, aby se promíchaly chutě. Výbornou přílohou je opečený toustík.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.