Čokoládová pěna - lehký dezert, který se rozplývá na jazyku. Tady ani slova nestačí, prostě se musí ochutnat.
Potřebujeme :
- 120 g čokolády
- 60 ml vody
- 1 lžíce másla
- 2 vejce (oddělíme žloutek a bílek)
- 2 lžíce rumu
Čokoládu nasekáme na malé kousky a v rendlíku smícháme s vodou. Nikdy ji nerozpouštíme na přímém ohni bez použití nějaké tekutiny. Vaříme na velmi mírném ohni, až se vytvoří hustý krém. Rendlík odstavíme, necháme trochu vychladnout a poté přimícháme máslo. Přidáme rum a přišleháváme žloutky jeden po druhém. Z bílků ušleháme tuhý sníh a jemně přimícháme do čokoládové směsi. Bílky nepřešleháme, jinak bude mít pěna zrnitou strukturu. Nalijeme do malých hrníčků nebo formiček a necháme přes noc vychladit. Podáváme se šlehačkou a dozdobené čokoládovými hoblinami.
(ilustrační foto)
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.