Oblíbené a všemi známé ovocné koláče neodmyslitelně k létu patří. Zkusme si s jejich pomocí oslavit i konec prázdnin. Že tu toho ke slavení zrovna moc není? Ať už jde o momentální uplakané počasí, které se moc letně netváří, odpolední posezení při kávě s přáteli nebo oslavu konce prázdnin (zřejmě spíše u menších dětí, jak známo, ty starší už návrat do školních lavic zrovna nevítají), tak koláč plný čerstvého ovoce, drobenkový a navíc bez vajec, tak ten se vždycky hodí. A tak si dnes připravíme drobenkový ovocný koláč bez vajec.
Potřebujeme
- 6 dl polohrubé mouky
- 3 dl cukru
- 150 g másla
- 1/2 prášku do pečiva
- 1/4 l mléka
- ovoce dle chuti - meruňky, rybíz, švestky, broskve ...
Nejprve si troubu předehřejte na 200 stupňů Celsia (horkovzdušnou na 180 stupňů). V míse dobře promíchejte mouku, cukr a máslo. Rozdělte na dvě části - menší na drobenku, větší na těsto. Do těsta přidejte prášek do pečiva, promíchejte, potom teprve přidejte mléko. Těsto nalijte na vymazaný menší plech vysypaný krupicí a naskládejte na něj ovoce, posypte drobenkou a pečte v předehřáté troubě asi 20 až 30 minut.
Náš tip : Zkuste polohrubou mouku namíchat s pohankovou hladkou moukou v poměru 4 dl polohrubé a 2 dl pohankové mouky. Výsledek bude podobný, jako vidíte na obrázku. Použijete-li švestky, můžete je na plechu ještě před posypáním drobenou zasypat trochou skořicového cukru.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.