Mám ráda (tak jako asi většina z nás) rychlá jídla, kdy nemusím v kuchyni strávit půl dne. Dle kalendáře máme stále ještě letní období, které je vždy mimo jiné spojeno se spoustou dostupné čerstvé zeleniny a oblíbeného grilování. Protože ale počasí venku nám moc nepřeje, tak si takříkajíc pomůžeme a uděláme si takovou menší grilovačku přímo v kuchyni. A tak dnes přináším další z rychlých receptů, tentokráte je sice v hlavní roli maso, ale zelenina na talíři nesmí chybět, a tak si jí určitě dejte jako přílohu.
Rozpis je určen pro 4 osoby.
Potřebujeme
- 4 vepřové kotlety
- 3 lžíce horčiče
- 2 lžičky mletého kmínu
- 4 lžičky citrónové šťávy
- sůl
- oblíbenou zeleninu
Nejprve si připravíme troubu, zapneme jí na gril. Vezmeme středně velký pekáč a celý jej vyložíme alobalem.
Kotlety osolíme a rozložíme je na připravený pekáč. Potřeme je polovinou hořčicové směsi, kterou jsme si připravili smícháním hořčice (tu volíme dle chuti, můžeme použít libovolnou - francouzskou, kremžskou...), citrónové šťávy a kmínu. Vložíme je do trouby těsně pod gril asi na cca 5 minut (respektujeme zkušenosti se svou troubou). Následně kotlety obrátíme, potřeme zbývající hořčicovou směsí a grilujeme dalších cca 5 minut.
Jako příloha jsou výborné hranolky, případně uvařené brambory. Osobně doporučuji využít zapnutého grilu a k pokrmu si ugrilovat ještě zeleninu (cuketu, rajčata, lilek, papriku a podobně).
(fotografie - autor Rbut)
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.