Jak připravit ze zdánlivě obyčejných surovin delikatesu? Pokud nemáte rádi celer, vyměňte ho za květák nebo hrášek
Na 4 porce budete potřebovat:
- 1/2 větší bulvy celeru
- 1/4 litru zeleninového vývaru (nebo bio bujónu z kostky)
- 150 ml smetany ke šlehání
- 1 velký stroužek česneku najemno nasekaný
- 4 tenké plátky slaniny
- 1/4 lžičky sečuánského nebo bílého pepře
- Sůl a špetka muškátového oříšku
- 6 lžic extra panenského olivového oleje Monello
Zapněte troubu na 180°C. Celer oloupejte, pokrájejte jej na větší kusy a přemístěte do pekáčku. Pokapejte jej dvěmi lžícemi oleje, posolte a dobře promíchejte, ať se všechny kousky rovnoměrně obalí olejem. Vložte do trouby a pečte, dokud nebude celer měkký, což poznáte, pokud do něj lehce zajede ostrý nůž. Občas obraťte. Na posledních 5 minut pečení přidejte k celeru česnek. 2. Mezitím zahřejte vývar. Jakmile je celer hotový, přidejte jej do vroucího vývaru, ochuťte pepřem a pár minut povařte. Sejměte z ohně, přidejte smetanu a vše tyčovým mixérem rozmixujte na hustý krém. Podle chuti dosolte a přidejte muškátový oříšek. Uchovejte v teple. 3. Plátky slaniny nasucho opečte na pánvi. 4. Krém rozdělte do čtyř misek, ozdobte plátkem slaniny a pomalu tenkým pramínkem nalijte na každou porci lžíci Monella. Servírujte s čerstvou bagetou
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.