Vyzkoušejte recept od šéfkuchaře Radka Šubrta, který bude opět předvádět svou kuchařskou show na 2. Ročníku Gastro Food Festu v Litoměřicích, který se koná 17. – 19. října 2014, více informací na www.gastrofoodfest.cz
4 porce
Suroviny:
- 300 g sýra Philadelphia
- 200 g cukru
- 2 lžíce škrobu
- 100 g zakysané smetany
- 1 vejce
- 2 žloutky
- 10 ml smetany
- 1 vanilkový lusk
- 100 g kakaových sušenek
- 2 lžíce másla
- 100 g cukru
- Špetka mleté skořice
- 1 lžíce kakaa
- 100 ml červeného vína
- 2 lžíce sušených brusinek
- 3 plátky želatiny
- 210 ml kukuřičného sirupu
- 200 g cukru
- Špetka zázvoru
- 50 ml smetany
- 100 g hladké mouky
- 1 lžíce másla
Cukr, škrob a philadelphii rozmícháme, dokud se jednotlivé přísady dobře nepromísí. Poté přidáme smetanu, vmícháme žloutky, vanilkový lusk a zbylé suroviny.
V misce rozdrtíme sušenky, promícháme s ostatními surovinami a vymačkáme do dortové formy jako základnu. Jde to dobře například dnem skleničky. Vlijeme tvarohovou směs a pečeme při 100 stupních asi 60 minut.
Brusinky namočíme do vína, přidáme cukr a necháme přes noc nasáknout. Brusinky scedíme, tekutinu zahřejeme a přimícháme želatinu a vložíme zpět brusinky a necháme ztuhnout ve formě. Krájíme na kostky.
Brandy snaps = vše smícháme, na plechu tvoříme kolečka a rychle pečeme v troubě.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.