V létě, kdy je všude plno čerstvé zeleniny, je ideální čas pro zeleninové polévky. Jsou rychle hotové, takže nemusíme trávit půl dne u sporáku v kuchyni, jsou rovněž plné vitamínů a co je hlavní, tak zasytí. Dneska si teda uvaříme jednu výbornou pórkovou polévku, kdy recept na ní je z našich diskuzních fór, kde jsou skvělé kuchařinky, které se leckdy o své recepty podělí, navzájem si poradí a inspirují se. Tady tento pochází od babinetky Dagi.
Potřebujeme
- 4 velké pórky
- 2 střední brambory
- 1 cibule
- 50 g másla
- 850 ml kuřecího vývaru
- 250 ml mléka
- sůl
- mletý pepř
Pórky řádně očistíme, rozpůlíme podélně na půlku a nakrájíme najemno. Řádně propláchneme vodou, scedíme. Brambory oloupeme a nakrájíme na malé kostičky, cibuli nakrájíme nadrobno.
V hrnci rozpustíme máslo, přidáme nakrájený pórek, brambory a cibuli a promícháme, aby se zelenina krásně obalila máslem. Osolíme, opepříme, přikryjeme pokličkou a necháme cca 15 minut na mírném plameni dusit, občas promícháme. Poté přidáme vývar a mléko a přivede k varu. Opět přikryjeme pokličkou a necháme vařit, dokud není zelenina měkká (cca 20 minut). Hotovou polévku poté ponorným mixérem rozmixujeme.
Na talíři dozdobíme pažitkou a lžičkou smetany (nemusí být).
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.