Poslední pomazánkové máslo v České republice opustilo výrobní pás Choceňské mlékárny, největšího producenta této populární české pochoutky. Uzavřela se tak jeho pětatřicetiletá historie výroby v Chocni. Zákazníci teď na pultech svých obchodů najdou Choceňské tradiční pomazánkové, které v nové grafice nabízí všechny oblíbené varianty: od přírodní, přes tu s příchutí nivy, šunky, křenu, po cibulové nebo česnekové tradiční pomazánkové.
Základní variantu tohoto mléčného produktu si můžete vychutnat nejen klasicky s pečivem, ale kuchtíkům poslouží i jako inspirace k vytváření nejrůznějších receptů. Ten nejoblíbenější zákusek z Choceňského pomazánkového všichni důvěrně známe, většina z nás jej již ochutnala. Ale víte přesně, jak na něj? Jestli si nejste tak úplně jisti, postupujte podle našeho receptu.
Potřebujeme:
- 2 kelímky Choceňského tradičního pomazánkového
- 2 smetany na šlehánímoučkový cukr podle chuti
- 1 balení piškotů
- Hrnek silné instantní kávy
- 0,5 dcl Rum
Postup:
Choceňské tradiční pomazánkové, smetanu a cukr ušleháme, až vznikne hladká hmota. Krémem prokládáme piškoty narovnané ve formě, které zakapeme rumem a studenou kávou. Tiramisu necháme dobře vychladit, podáváme buď v jednotlivé porce v miskách, nebo krájíme na malé kousky. Dobrou chuť!
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.