Doba přípravy: 15 minut |
Doba pečení: 15-20 minut
Ingredience:
- 225 g změklého másla
- 225 g cukru krupice
- 1 špetka soli
- ½ semínek z vanilkového lusku
- 4 vejce (pokojové teploty)
- 225 g hladké mouky
- 1 lžička kypřicího prášku
Postup:
Předehřejte troubu na 175 ˚C.
Připravte si košíčky na muffiny a vložte je do pečicí formy.
Smíchejte mouku, kypřicí prášek a odložte prozatím stranou.
Dejte do mísy máslo, cukr, sůl, semínka z vanilky a šlehejte do světlé pěny.
Vejce prošlehejte vidličkou a za vysokých otáček robotu pomalu přidávejte po troškách k vyšlehanému máslu.
Pokud by se směs začala srážet, přidejte lžíci mouky a pokračujte s přidáváním vejce.
Snižte otáčky a po třetinách přidávejte mouku.
Hotové těsto plňte pomocí lžíce do připravených košíčku zhruba do dvou třetin.
Vložte do trouby a pečte 15-20 minut.
Hotové muffiny vyjměte z formy a ihned potírejte připraveným sirupem.
Sirup na potírání cupcakes:
- 60 ml vody
- 60 g cukru krupice
Varianty:
Kávová – přidejte před vařením 1 lžičku instantní kávy
Karamelová – použijte hnědý cukr
Dejte do kastrůlku všechny ingredience na sirup a vařte na malou teplotu až do vymizení krystalek cukru. Můžete nechat mírně vychladnout a nanášet na ještě horké cupcakes.
Náplň z Pribináčku:
Na 12 kusů postačí 2 kelímky Pribináčka po 80g.
Varianty: Kávový Pribináček Karamelový Pribináček
Do úplně vychladnutých cupcakes uděláme pomocí kulatého vykrajovátka dírku a naplníme Pribináčkem z kávy nebo karamelu. Ihned můžeme nanášet krém z čokoládové ganache.
Čokoládový krém:
- 150 ml smetany ke šlehání
- 20 g glukózy (lze vynechat)
- 200 g čokolády
Do kastrůlku dejte smetanu a glukózu a přiveďte téměř k bodu varu.
Čokoládu vložte dokovové misky a přelijte horkou smetanou.
Metličkou směs míchejte, dokud se nespojí vlesklou hmotu bez hrudek.
Nechte vychladnout na pokojovou teplotu,což může trvat i 20 minut, v průběhu stání ji občas zamíchejte.
Konzistencí by měla připomínat měkké máslo.
Poté nandejte do cukrářského pytlíku se zdobičkou a nanášejte na cupcakes.
Na dozdobení:
Čokoládová zrnka kávy nebo karamelky.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.