- 1 Zlaté kuře Vodňanská drůbež
- 1 balení světléhotoustového chleba Penam
- 100g nasekanýchloupaných mandlí
- trvanlivé mléko Tatra
- Farmářskémáslo Tatra
- sůl, pepř, muškátový květ
1. Vykostíme celé Zlaté Vodňanské kuře ve směru odpáteře po prsa. Toustový chléb Penam nakrájíme namalé kostičky, opečeme na pánvi.
2. Vyšleháme 4 žloutky, utřeme s Farmářským máslemTatra. Přidáme opečený toustový chléb, trochu mlékaTatra, nasekané loupané mandle a na závěr vmíchámeušlehaný sníh ze 4 bílků. Osolíme, opepříme a dle chutiprovoníme muškátovým květem.
3. Nádivkou naplníme vykostěné kuře, spojímepotravinářským motouzem a dáme péct do vyhřátétrouby na 180 stupňů. Pečeme, dokud kuře nezměknea nezíská zlatavou barvu.Podáváme s rukolou a čerstvým chlebem Gurmán.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.