- 800gr. vepřová líčka
- 100gr sádlo vepřové
- 50gr mrkev
- 50gr celer bulva
- 50gr petržel kořenová
- 100gr cibule
- 2 snítky tymián
- 2stroužky česnek
- 100gr rajský protlak
- 0,5l černé pivo
- 0,3l demiglace
- sůl
- černý pepř (čerstvě namletý)
-----------------------------------------------------
- 400 gr brambory
- 400 gr. celer bulva
- 100gr máslo
- 0,3l mléko
- hrubá mořská sůl
- černý pepř
Pracovní postup:
Líčka:
Líčka zprudka opečeme v kastrolu d tlustým dnem z obou stran. Vyjmeme z kastrolu a na tom samém základě opečeme kořenovou zeleninu s cibulí a česnekem do tmava. Přidáme protlak, tymián a vše zarestujeme ještě jednou. Přidáme líčka, zalijeme pivem a demiglacem. Dusíme do měkka. Když jsou líčka měkká, tak je z omáčky vyndáme a omáčku rozmixujeme. Dochutíme solí a pepřem.
Celerové pyré:
Oloupané brambory i celer uvaříme do měkka. Vše prolisujeme. Zahřejeme mléko, které vmícháme do brambor s celerem. Postupně přidáváme i máslo a sůl.
Tip:
Můžeme si z celeru usmažit chipsy na dekorování.
Dobrou chuť…
Vaše názory
Ahoj, to vypadá moc dobře.... Vařila jsem předevčírem podle časopisu Moje šťastná hvězda, jsou tam taky super recepty... zkuste to, doporučuji!!!
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.