Babinet.cz  /  Recepty  /    /  Vepřová líčka na černém pivu s celerovém pyré

Vepřová líčka na černém pivu s celerovém pyré

24.9.2013 - redakce Babinet.cz

  • 800gr.                   vepřová líčka
  • 100gr                    sádlo vepřové
  • 50gr                       mrkev
  • 50gr                       celer bulva
  • 50gr                       petržel kořenová
  • 100gr                    cibule
  • 2 snítky                 tymián
  • 2stroužky              česnek
  • 100gr                    rajský protlak
  • 0,5l                        černé pivo
  • 0,3l                        demiglace
  • sůl
  • černý pepř (čerstvě namletý)

-----------------------------------------------------

  • 400 gr                   brambory
  • 400 gr.                  celer bulva
  • 100gr                    máslo
  • 0,3l                        mléko
  • hrubá mořská sůl
  • černý pepř

Pracovní postup:

Líčka:

Líčka zprudka opečeme v kastrolu d tlustým dnem z obou stran. Vyjmeme z kastrolu a na tom samém základě opečeme kořenovou zeleninu s cibulí a česnekem do tmava. Přidáme protlak, tymián a vše zarestujeme ještě jednou.  Přidáme líčka, zalijeme pivem a demiglacem. Dusíme do měkka. Když jsou líčka měkká, tak je z omáčky vyndáme a omáčku rozmixujeme. Dochutíme solí a pepřem.

Celerové pyré:

Oloupané brambory i celer uvaříme do měkka. Vše prolisujeme. Zahřejeme mléko, které vmícháme do brambor s celerem. Postupně přidáváme i máslo a sůl.

Tip:

Můžeme si z celeru usmažit chipsy na dekorování.

Dobrou chuť…

 

Vaše názory

janca0001
1.11.2013 14:43

Ahoj, to vypadá moc dobře.... Vařila jsem předevčírem podle časopisu Moje šťastná hvězda, jsou tam taky super recepty... zkuste to, doporučuji!!!

Pro vložení komentáře se prosím nebo zaregistrujte.

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz