Máme léto, je sezóna ovoce, ideální doba například pro zavařování, abychom byli připraveni na zimu. Co ale s kompoty, které nám ještě zbyly třeba z předcházejícího léta? Poradím vám, tyto jsou ideální pro přípravu tohoto koláče. Jak už jsem zde psala, miluju recepty, které jsou rychlé na přípravu a navíc u nich není třeba mnoho nádobí. A toto je přesně takový recept na rychlý moučník, který ze stolu mizí ještě teplý. A takový bonus k tomu, může vlastně chutnat pokaždé jinak, záleží čistě na tom, jaký kompot zvolíte. Jde použít jak malá sklenice kompotu, koláč je pak sušší (viz foto, kdy je použita malá sklenice kompotu), stejně tak pak klasická 0,7 l sklenice kompotu, kdy je koláč šťavnatější a plný ovoce.
Potřebujeme :
- 350 g polohrubé mouky
- 180-200 g práškového cukru
- 4 celá vejce
- 1 prášek do pečiva
- 2 dcl oleje
- 1 kompot i se šťávou
- 2 plné lžíce kakaa
Postup je velmi jednoduchý, všechny suroviny smícháme dohromady, vznikne nám řidší těsto. Vymažeme pekáč či hluboký plech, těsto na něj vylijeme a ve středně vyhřáté troubě upečeme (cca 30 minut). Vychladlé poté pocukrujeme a nakrájíme na kostky. Pokud máme čas a chuť, můžeme místo pocukrování koláč dozdobit čokoládovou polevou.
Vaše názory
dělám podobný koláč,do kterého se nedává tuk..a vždy dělám čoko polevu s rumem.Je velmi dobrý
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.