Jsou prostě dobré. Ne, to je slabý výraz pro recept, který chci na následujících řádcích popsat. Jsou výborné. Rychle připravené a nejlepší ještě teplé, tajně ujídané z mísy při smažení. Koblížky. Kdo by je neměl rád? A čím menší a "střapatější", tím lepší. Věřím, že kdo zkusí, nebude litovat. Tak pojďme na tu dobrotu. Vůně, která se vám bude linou domovem při smažení ..... no je prostě omamná.
Potřebujeme
- 250 g tvarohu
- 100 g hery
- 4 celá vejce
- 1 lžíce rumu
- 400 g polohrubé mouky
- 1 prášek do pečiva
- 100 ml mléka (dle potřeby)
- tuk na smažení
- moučkový cukr na obalení
Heru necháme trošku změknout, aby se nám lépe zpracovávala a posléze spolu s ostatními surovinami umícháme v těsto (těsto má konzistenci hutnější). Pokud se nám těsto zdá přece jen hodně hutné a špatně se míchá, konzistenci si upravíme dále mlékem.
V kastrolu rozpustíme vyšší vrstvu tuku, lžičkou nabíráme malé koblížky, které pak osmažíme v tuku (jde to rychle). Usmažené necháme odkapat na ubrousku a ještě teplé je obalíme v moučkovém cukru.
Uvaříme si kávu či čaj a dobrá pohoda může začít. Dobrou chuť.
Vaše názory
Dekuji za tenhle recept. Ziji v Holandsku a tady se tradicne pecou na Silvestra oliebollen, to jsou tezsi koblihy plne rozinek, kosticek jablek a sukade. Jsou prilis hutne a jaksi gumovejsi. Tahle odlehcenejsi varianta je perfektni. Uz kdysi jsem kupovala smes na tvarohove oliebollen, ale ty proste vymizely z prodeje, skoda. Na tenhle recept si budu muset nechat tvaroh pres noc vykapat, mistni tvaroh je prilis mokry. Ale to uz je malickost.
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.