-
250 g polohrubé mouky
-
Mlýny J. Voženílek
-
100 g mletých mandlí
-
2 zarovnané lžičky prášku do pečiva
-
150 g másla
-
4 bílky
-
4 žloutky
-
špetka soli
-
180 g cukru krystal Cukrovar Vrbátky
-
1 vanilinový cukr Kávoviny
-
150 g Bílého jogurtu z Valašska
-
1 lžíce Božkova Tuzemského
-
rozinky nebo jiné sušené ovoce
Formu na beránka důkladně vymažte máslem a vysypejte polohrubou moukou, troubu dejte nahřát na 175 °C. Bílky ušlehejte se solí do tuhého sněhu. Ve vedlejší míse utřete žloutky se změklým máslem a s oběma druhy cukru. Mouku promíchejte s kypřicím práškem a mletými mandlemi a přimíchávejte po malých dávkách střídavě s jogurtem a rumem do máslovožloutkové směsi. Přidejte rozinky.
Poté zlehka vmíchejte ušlehaný sníh a nalejte těsto do přední části formy na beránka, přikryjte zadní polovinou formy a dejte péct. Po 45 minutách můžete odklopit a zkusit špejlí, zda už je beránek dostatečně upečený. Nechte ho několik minut vychladnout a opatrně vyklopte.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.