-
250 g uzeného kuřecího masa, doporučujeme např. Kuře uzené DZ Klatovy
-
250 g Hustopečského uzeného Váhala
-
300 g bílého pečiva, např. Rosický
-
chléb toustový
-
4 šálky nasekaných listů mladých kopřiv nebo balení
-
listového špenátu (Agro Jesenice nebo Dione)
-
7 vajec
-
60 g másla
-
svazek pažitky
-
sůl, pepř
-
200 ml mléka
-
špetka nastrouhaného muškátového oříšku
-
strouhanka na vysypání formy
Vejce rozdělte na žloutky a bílky, z bílků a špetky soli ušlehejte sníh. Pečivo nakrájejte na kostky a zvlhčete mlékem. Ve vedlejší míse utřete máslo se žloutky, přidejte pečivo, nasekanou pažitku, koření, kopřivy nebo špenát (přes noc nechte povolit v lednici), maso a promíchejte. Nakonec vmíchejte ušlehaný sníh a směs přesuňte do máslem vymazané a strouhankou vysypané formy (velkého pekáčku nebo dvou menších forem na biskupský chlebíček).
Pečte asi 45 minut při teplotě 170 °C, dokud povrch nezezlátne.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.