Milujete italskou kuchyni? Přinášíme vám několik receptů, na kterých si pravdu pochutnáte a to i díky novým omáčkám na těstoviny Dolmio inspirovaných italskou kuchyní. Čtyři druhy omáček jsou vyrobeny z čerstvých a 100 % přírodních surovin bez konzervantů a umělých barviv. Každá sklenička obsahuje deset šťavnatých rajčat, která chutnají stejně, jako kdybyste si je vypěstovali na zahrádce.
Z omáček Dolmio Bolognese si vybere každý: Bolognese Original sází na tradici, Bolognese Low Fat zaujme vyznavače zdravého životního stylu, Bolognese Česnek&Cibule se zavděčí milovníkům výrazné chuti a vynikající Dolmio Lasagne. Nové omáčky Dolmio (500 g) najdete v supermarketech za doporučenou cenu 49,90 Kč.
Pro 4 osoby/příprava 20 min.
- 600 g vepřových kotlet bez kosti
(8 plátků) - 600 g zelených luskových fazolek
- 500 g / 1 sklenice omáčky Dolmio Bolognese česnek & cibule
- 125 ml suchého červeného vína
- sůl
- drcený pepř
- olivový olej
Maso potřete z obou stran olivovým olejem, posolte a ogrilujte nebo opečte na suché pánvi po obou stranách do zlatova. Omáčku Dolmio smíchejte s vínem a povařte pár minut do požadované konzistence. Fazolky vhoďte do vroucí osolené vody a povařte 3 minuty, aby byly „na skus“. Sceďte. Na talíře rozložte fazolky, zalijte omáčkou a přiložte grilované kotlety. Zalijte šťávou z výpeku (pokud připravujete na pánvi), posypte drceným pepřem a podávejte.
Celerovo-krůtí lasagne s drcenou bazalkou
Pro 4 osoby/příprava 25 min. + pečení 35 min.
- 2 bulvy celeru (1 kg oloupaného celeru)
- 450 g mletého krůtího masa (můžete použít i vepřové nebo hovězí)
- 500 g / 1 sklenice omáčky Dolmio Bolognese Lasagne
- 50 g strouhaného parmezánu
- 20 g čerstvých bazalkových listů
- 2 stroužky česneku
- sůl
- olivový olej
Maso orestujte krátce na troše oleje, vmíchejte omáčku Dolmio, osolte a odstavte. Oloupaný celer nakrájejte na co nejtenčí plátky, vhoďte do vroucí vody, přiveďte opět k varu a povařte 5 minut. Sceďte a nechte důkladně okapat. Dortovou formu o průměru 27 cm vymažte zlehka olejem a vyskládejte na dno rovnoměrně třetinu celerových plátků. Osolte je a rozprostřete na ně polovinu masové směsi. Pokračujte další vrstvou celeru, osolte a rozprostřete druhou polovinu masové směsi a zbylé plátky celeru. Posypte strouhaným parmezánem, pokapejte olivovým olejem. Dno formy zabalte do dvou plátů alobalu a důkladně utěsněte, aby neodkapával olej do trouby a nepřepaloval se. Vložte do rozehřáté formy na 200 stupňů a pečte asi 35 minut až je povrch zlatý. Bazalkové listy spolu se stroužky česneku a dvěma špetkami soli rozdrťte v hmoždíři nebo v sekací nádobě tyčového mixéru. Smíchejte se dvěma lžícemi olivového oleje a podávejte k celerovým lasagním.
Gnocchi s ricottovou omáčkou a šalvějovou strouhankou
Pro 4 osoby/příprava 20 min.
- 700 g bramborových gnocchi
- 500 g omáčky Dolmio Bolognese Original
- 1 kelímek ricotty
- sůl
Šalvějová strouhanka:
- 2 toasty (40 g)
- 20 g strouhaného parmezánu
- 20 velkých listů šalvěje
- kůra z dobře očištěného nebo chemicky neošetřeného citronu
- sůl
- olivový olej
Šalvějové lístky a na kostky nakrájený toust dejte do sekací nádoby tyčového mixéru nebo robotu. Nasekejte najemno (držte spoušť asi 30 sekund až 1 minutu). Na pánvi rozehřejte 8 lžic olivového oleje a opražte na něm strouhankovo-šalvějovou směs. Jakmile zezlátne, sejměte z plotýnky, přesypte do misky a smíchejte se lžičkou soli, parmezánem a lžičkou strouhané citronové kůry. Gnocchi vsypte do vroucí vody a na mírné teplotě vařte asi 3 minuty, než vyplavou napovrch a sceďte. Omáčku Dolmio prohřejte v kastrolku spolu s ricottou. Do hlubokých talířů rozdělte omáčku, přidejte scezené gnocchi a posypte šalvějovou strouhankou.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.