K moučníkům, kde jednu z hlavních rolí hrají jablka, se vracím celkem pravidelně, protože takový moučník je vždy zárukou toho, že bude šťavnatý. A přesně toto je i velké plus moučníku, který vám chci dnes představit. Autorka Hanka ho nazvala jako "štrůdl trochu jinak", proč zrovna štrůdl si lehce odvodíte ze surovin, kterým se moučník plní a až ochutnáte, tak sami uvidíte, nebo přesněji ucítíte na jazyku, že je prostě opravdu moc fajn. Takže víkend se blíží, pokud si chcete vychutnat něco dobrého u kávy či čekáte návštěvu, toto je ten správný tip na moučník.
Potřebujeme
Těsto
- 250 g bílého jogurtu
- 1 hera
- 1/2 kg hladké mouky
Pudink
- 1/2 l mléka
- lžička cukru
- 1 pudinkový prášek
- piškoty
- jablka
- skořice
- ořechy
- rozinky
Z bílého jogurtu, hery a hladké mouky vypracujeme klasické těsto na štrůdl. Rozdělíme ho na dvě poloviny.
Jednu polovinu vyválíme na plát ve velikosti pekáče, který dobře vymažeme a vysypeme. Těsto poté na pekáč přeneseme. Poté celé těsto poklademe piškoty (s mírnými rozestupy), na piškoty pak dáme plátky jablek. Posypeme skořicí, přidáme mleté ořechy, rozinky, prostě kdo má co rád. To celé zalijeme vychladlým pudinkem, který jsme si uvařili předem klasickým způsobem.
Z druhého dílu těsta pak rovněž vyválíme plát a celé to přikryjeme. Dáme do vyhřáté trouby a upečeme.
Vaše názory
A když se do pudinku kápne trošku rumu tak to vůbec neuškodí.
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.