Dnešní recept bude pro všechny, co mají rádi játru. Příprava tohoto pokrmu je celkem rychlá a na talíři vypadá krásně barevně, hlavně díky kurkumové rýži, která je také součástí tohoto receptu. A pokud výsledný pokrm doplníme například zeleninou, výsledek bude více než zajímavý. Autorka tohoto receptu je babinetka Floranka, která se o něj s námi podělila, kdy sama pak říká, že tento recept získala už před lety od Josefínek z Trenčanských Teplic (odtud teda také název pokrmu), které k tomuto lahodnému jídlu přidávaly ještě krásný úsměv.
Potřebujeme
- vepřová játra
- sůl a pepř
- sójová omáčka
- worchester
- česnek
- masox
- cibule
- majoránka
Vepřová játra nakrájíme na kousky, opepříme a podusíme na zpěněné cibulce. Poté trošku podlijeme vodou, přidáme kousek masoxu, kápneme worchestr a sójovou omáčku. Na závěr pak prolisujeme česnek a přidáme mezi dlaněmi rozdrcenou majoránku, ale to už nedusíme. Podáváme s rýží , například s kurkumovou. Dozdobíme zeleninovou oblohou.
- Rýži vaříme klasickým způsobem, takže řádně propláchneme v teplé vodě, vaří se pak v poměru 1 díl rýže na 2 díly vody, sůl, cibule se zapíchnutým hřebíčkem, lžička másla a u tohoto receptu navíc půl lžičky kurkumy. Vaříme cca 15 minut, dokud se voda "nevsákne". Takto upravená rýže je krásně žlutá a nádherně voní.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.