A je to tady, máme zde nový rok 2013. Jaký asi bude? No hlavně takový, jaký si ho sami uděláme, neb mnoho věcí jistě můžeme sami ovlivnit. Jistě, ne všechny, to uznávám, jsou v životě okolnosti, které neovlivníme. Důležitý je pozitivní nadhled a dobrá nálada, a k té často přispívá i jídlo, o kterém je zde v těchto článcích řeč a věřím, že dobré jídlo se tu bude vyskytovat s vaší pomocí i celý nastávající rok. A pak zdraví, které přeji každému z vás, našich čtenářů. Dovolte, abych pozvedla pomyslnou číši a přiťukla si s každým z vás....a protože naši čtenáři jsou hlavně ženy, a ty jak je známo, jsou na sladké (přiznám se, že já teda určitě), co si ťuknout likérem Bailey´s? Že doma nemáte? Nevadí, zkusíme si teda takový domácí připravit. Ano je jasné, že to nebude originál, ale že bude chutnat, to mi můžete věřit. A co mě osobně se líbí nejvíce, že v tom nejsou vejce. Pojďme na to....
Na zhruba 1 litr likéru potřebujeme
- 0,5 l rumu
- 2 sladká kondenzovaná mléka (Salko)
- 0,5 l mléka
- 1 karamelový či čokoládový pudink
Den předem si uvaříme kondenzované mléko (plechovky postavíme do hrnce s vodou sahající zhruba do poloviny plechovek a mírným varem vaříme 2 hodiny). Necháme řádně vychladit, v žádném případě neotevíráme horké plechovky !
Z mléka a pudinku klasickým způsobem uvaříme čokoládový či karamelový pudink.
Do mixéru pak dáme kondenzované zkaramelizované mléko, vychladlý pudink, řádně prošleháme a poté postupně přiléváme rum. Přelijeme do sklenic, uzavřeme a dáme do chladu odležet (vydržíme alespoň pár dní, i když upřímně zkoušela jsem a dobré je to hned).
Podáváme s ledem.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.