Pečení cukroví patří mezi neodmyslitelné tradice Vánoc, které nám přináší nejen úžasnou atmosféru blížících se nejkrásnějších svátků v roce, ale také radost z dobře odvedené práce a následné potěšení z dobrot, na kterých si můžeme pochutnat.
Ingredience:
- 220g sušenek Zlaté Esíčka
- 2 lžíce kakaa
- 2 lžíce rumu
- 1-2 lžíce uvařené černé kávy
- Krém: máslo, žloutek, cukr krystal, trochu rumu
Postup:
Zlaté Esíčka pomeleme nebo rozdrtíme válečkem, přidáme cukr, kakao a rum s kávou. Vytvoříme těsto, které vyválíme na placku (v alobalu nebo folii). Placku potřeme krémem, svineme do rolády a dáme do chladu. Necháme odležet do druhého dne a poté krájíme řezy.
Vaše názory
tu jsem jedla naposledy před 38 lety ,měla jsem ji ráda
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.