Zdá se vám název receptu podivný? Jak můžou být hranolky zapečené? Zkuste tento recept a budete překvapeni stejně jako my. S minimem nádobí a surovin se dá v krátkém čase připravit pochoutka. Možná namítnete, že ne zrovna zdravá, ale když občas hřešit přece nevadí. Ta chuť za to prostě stojí.
Rozpis uvádíme pro 4 osoby.
SUROVINY
- 750 g mražených hranolků
- 1 mražená zelenina dle vlastního výběru (pochopitelně lze použít i zdravější variantu, a sice zeleninu čerstvou)
- 2 pikantní klobásky
- sůl
- pepř
- grilovací koření
- provensálské koření
- tvrdý sýr dle chuti
- olej
POSTUP
Troubu rozehřejeme na cca 180 stupňů. Vezmeme hluboký plech, na který nalijeme trošku oleje a vsypeme hranolky. Dáme rozpéct do trouby. Po zhruba 20 minutách přisypeme zeleninu a nakrájené klobásky, vše promícháme, přidáme sůl, pepř, grilovací a provensálské koření (zde se fantazii meze nekladou, lze použít jakékoliv oblíbené koření), ještě jednou mírně promícháme a dáme opět péct do trouby. V okamžiku kdy vidíme, že hranolky jsou hotové, plech ještě jednou vytáhneme a celé hustě posypeme strouhaným sýrem. Dáme ještě na cca 5 minut nejlépe pod gril (než sýr povolí). Na talíři pak zdobíme čerstvou zeleninou, případně můžeme přelít dresingem dle vlastní chuti.
Vaše názory
Tak to musím zkusit jsem hrozně zvědavá jak to chutná.
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.