Suroviny:
- 180 ml mléka
- 75 p cukru krupice
- 1 vanilkový cukr
- 3 žloutky
- 1 vejce
- 10 g želatiny
- 1 šálek silného „turka“ z kávy Jihlavanka Standard
- 2 cl vaječného likéru
- 200 ml šlehačky
- 1 balení cukrářských piškotů
- 250 g jahod nebo jiného ovoce podle sezóny
- Snítka máty na ozdobu
Postup:
Mléko v kastrůlku přivedeme k varu a přidáme žloutky s cukrem, mícháme metličkou a krátce necháme přejít varem. Po té přecedíme přes jemné sítko. Vmícháme rozpuštěnou želatinu (předem namočíme na 10 min. ve studené vodě, vymačkáme a rozehřejeme v mikrovlnce) a šálek silného turka (bez kávové sedliny) a dáme vychladit. Občas mícháme, směs musí být stále tekutá! Poté přidáme našlehanou šlehačku a nalijeme do formiček vyložených cukrářskými piškoty. Při podávání doplníme o čerstvé ovoce. Část ovoce lze i rozvařit s cukrem a lehce zahustit pudinkem rozmíchaným ve vodě a použít jako omáčku.
Počet porcí: 4- 6 podle velikosti formy
Čas přípravy: 30 minut, vychlazení 2 hodiny
Další recepty najdete na www.jihlavanka.cz.
Vaše názory
Díky za recept, vypadá to skvěle, určitě vyzkouším.
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.