Babinet.cz  /  Recepty  /  Bezmasá jídla  /  Salát s tuňákem, brokolicí, grilovaným lilkem, mozzarelou, a opraženými piniovými oříšky

Salát s tuňákem, brokolicí, grilovaným lilkem, mozzarelou, a opraženými piniovými oříšky

29.4.2012 - redakce Babinet.cz

Doba přípravy: 25 minut

Ingredience pro přípravu 4 porcí:

  • 2 konzervy tuňáka Rio Mare v olivovém oleji
  • 100g čekanky
  • 1 brokolice
  • 300g nakrájeného ogrilovaného lilku
  • 1 pálivá čili paprička
  • ½ lžičky oregana
  • 1 lžíce kapary
  • 20g piniových oříšků
  • 300g mozzarelly
  • extra panenský olivový olej
  • sůl

Rozdělte brokolici na jednotlivé růžičky a nakrájejte tvrdý stonek na kousky.

Spařte na 10 minut v osolené vodě a osušte.

Opražte piniové oříšky pár minut na nepřilnavé pánvi, míchejte je, než zezlátnou.

Odstraňte semínka z papriček a nakrájejte je na proužky, pokrájejte plátky grilovaného lilku a natrhejte čekanku na kousky.

Ochuťte lilek oreganem, pálivou papričkou, kapary, piniovými oříšky a olejem a dobře promíchejte.

Přidejte tuňáka, brokolici, salát a mozzarelu nakrájenou na větší kostky a všechny ingredience zlehka zamíchejte.

Ihned podávejte.

Vaše názory

Pro vložení komentáře se prosím nebo zaregistrujte.

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz