Ve dnech 11. a 12. ledna bude hostovat v restauraci V Zátiší michelinský šéfkuchař z Jižního Tyrolska – Herbert Hintner. Na degustačním menu se představí jedinečné variace chutí a vůní, které v sobě spojují alpské tradice se středomořskou rafinovaností.
Speciality z oblasti Alto Adige budou součástí také běžné nabídky restaurace zhruba do poloviny února.
Šéfkuchař Herbert Hintner se pro vysokou gastronomii narodil. Připravovat kulinářské zážitky se pro něj stalo profesí, posláním a velkou radostí. Po nabírání zkušeností z celého světa svůj profesní život spojil s domovskou oblastí Jižního Tyrolska. V současnosti vede rodinnou restauraci Zur Rose poblíž Bolzána.
V přípravách menu se odráží jeho vlastní filosofie – inovativní a kreativní příprava tradiční místní kuchyně s využitím regionálních produktů. Rodinná restaurace Herberta Hintnera obdržela mnoho významných gastronomických ocenění. Ujištěním, že na vás čeká menu sestavené z delikates na té nejlepší úrovni, svědčí také Michelinská hvězda udělená tomuto podniku v roce 1995.
Region kvalitních produktů a gastronomické rafinovanosti
Severoitalská oblast Alto Adige nacházející se v Jižním Tyrolsku je proslavená produkty té nejvyšší kvality. Mezi nejznámější delikatesy se řadí mírně uzený jihotyrolský špek, sýry z kvalitního mléka, bobulovité ovoce a jedny z nejkvalitnějších vín z celé Itálie. Původ místních specialit se nachází v selské kultuře, která stojí na tradiční domácí stravě ovlivněné Středomořím.
Nejlepší bílá italská vína pochází z Colterenzia Po vinařské stránce je oblast Alto Adige místem kontrastů a lze jej charakterizovat jako nejsevernější, nejmenší a nejextrémnější oblast Itálie. Vinice o rozloze zhruba pěti tisíc hektarů se rozkládají na úpatí alpských a dolomitských masivů, které od studených vysokohorských větrů chrání třítisícové hory.
Díky kombinaci alpského a středomořského klimatu, množství slunečních paprsků a půdě bohaté na minerály zde dozrává jedno z nejlepších italských vín. Vinařství Colterenzio najdeme v horské vesnici Cornaiano jižně od Bolzána. Místní vinice se rozprostírají od 250 do 550 metrů nad mořem a díky působení tamějších přírodních podmínek má víno svěží chuť, alpskou vůni i středomořskou plnost.
Degustační menu hostupjícího šéfkuchaře Herberta Hintnera
Tartaráček z uzeného pstruha se salátem z tuřínu
Weisshaus Pinot Bianco 2010 DOC Colterenzio
***
Topinamburové „Cappuccino“ s gorgonzolovým krémem
La Foa Sauvignon 2009 DOC Colterenzio
***
Risotto s pórkem a tyrolským špekem
Chardonnay Cornell Formigar 2009 DOC Colterenzio
***
Telecí hřbet v pažitkové krustě, plněný artyčok a bramborové noky s černým lanýžem
La Foa Cabernet Sauvignon 2007 DOC Colterenzio
***
Suflované pohankové trhance „Kaiserschmarrn“ s brusinkami
Moscato Rosa Cornell 2008 DOC Colterenzio
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.