Počet porcí: 16
Čas na přípravu: 30 minut
Čas na chlazení: 3 hodiny
Přísady:
- 150 g celozrnných sušenek
- 125 g másla
- 300 g vinných hroznů
- 4 balení Philadelphie
- 300 g jogurtu
- 3 polévkové lžíce citrónové šťávy
- špetka soli
- 1 balení želatiny
- 150 ml šťávy z červených hroznů
- 75 g cukru
Postup přípravy:
- Sušenky vložíme do mikrotenového sáčku, uzavřeme a pomocí válečku rozdrobíme.
- Máslo rozpustíme a smícháme se sušenkovými drobky. Dortovou formu vyložíme pečicím papírem a utlačíme do ní sušenkovou hmotu.
- Hrozny rozpůlíme a poklademe jimi sušenky. Pár jich necháme na dozdobení.
- Philadelphii, jogurt, citrónovou šťávu a sůl vyšleháme elektrickým šlehačem.
- Želatinu necháme 10 minut bobtnat ve šťávě z červených hroznů, přidáme cukr a zahříváme do úplného rozpuštění želatiny. Poté vmícháme do krému.
- Krém naneseme na sušenkovou hmotu s hrozny a 3 hodiny chladíme. Dort ozdobíme rozkrojenými bílými a červenými hrozny.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.