italský recept Suroviny pro 4 osoby:
- 4 očištění pstruzi
- hladká mouka
- 2 vejce
- 2 lžíce jemné strouhanky
- 2 lžíce strouhaného sýra Gran Moravia
- citrón
- 4 svazečky čerstvých bylinek
- slunečnicový olej na smažení
- černý pepř, sůl
Do očištěných a osušených pstruhů vložíme svazeček bylinek (petrželka, tymián, bobkový list, oregano, estragon...), osolíme, obalíme je v mouce, rozšlehaných vejcích a ve strouhance smíchané se sýrem.
Obalené pstruhy smažíme zvolna na rozpáleném oleji dozlatova asi 15 minut.
Necháme okapat (nebo je osušíme na ubrousku). Servírujeme na listech kadeřavého salátu pokapané citrónem a okořeněné čerstvě mletým černým pepřem.
Ideální přílohou jsou nové brambory vařené ve slupce. Podáváme s lehkými a svěžími sekty, doporučujeme sec a brut.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.