Suroviny pro 4 osoby:
- 500 g malých brambor (druh, který se nerozvaří)
- 1 malá cibule
- 4–5 lžic sušených Cranberries (amerických brusinek)
- ½ chemicky neošetřeného citronu
- 4 lžíce jablečné šťávy
- 1 salátová okurka
- sůl
- 150 g jogurtu (0,1% tuku)
- 2 lžíce slunečnicového oleje
- pepř, kmín
- 1 svazek petrželky
- 1 lžíce vlašských ořechů
Příprava:
1. Brambory odtrhněte a uvařte ve slupce 15–20 minut. Mezitím oloupejte cibuli a nasekejte najemno. Cranberries nasekejte nahrubo. Z omytého citronu ostrouhejte najemno kůru a vymačkejte šťávu. Citrónovou kůru a šťávu smíchejte s cibulí, Cranberries a jablečnou šťávou. Vše přiveďte k varu a poté sejměte z plotýnky.
2. Okurku oloupejte a rozkrojte podélně na čtvrtky. Semínka odstraňte a čtvrtky okurky nakrájejte na tenké plátky. Smíchejte Cranberries, jogurt a slunečnicový olej. Ochuťte pepřem, solí a špetkou kmínu. Petrželku omyjte, osušte, otrhejte lístky a nasekejte nahrubo. Na suché pánvi opékejte posekané ořechy, až se rozvoní.
3. Brambory slijte, nechte vychladnout, oloupejte a pokrájejte na tenké plátky. Zlehka smíchejte s okurkou, petrželkou a jogurtovou omáčkou. Salát podávejte posypaný ořechy. Doba přípravy: 35 minut
Tip: Na podzim se výborně hodí lehký bramborovo-okurkový salát k pečené nebo grilované zvěřině nebo houbovým jídlům. Nutriční hodnoty porce: Energie: 216 kcal / 908 kJ Bílkoviny: 5,1 g Tuky: 7,0 g Sacharidy: 34,8 g
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.