Třetí kolo naší soutěže jsme věnovali tématu: Dipy, marinády a másla ke grilovanému masu. Pakliže se tedy chystáte o víkendu grilovat, tak vyzkoušejte vítězný recept od paní Markéty z Telnice u Brna.
- 1/3 šálku oleje
- 1/3 šálku sojové omáčky
- 1/3 šálku červeného vinného octa
- 3 lžíce citrónové šťávy
- 2 lžíce worcestrové omáčky
- 1 lžíce plnotučné hořčice
- 3 stroužky česneku
- 1/2 lžičky pepře
- 1 lžíce grilovacího koření
- sůl
- nasekanou petrželku
- červená paprika mletá
- Všechny suroviny dobře smícháme, naložíme do ní maso a necháme rozležet zhruba 4 hodiny. Potom marinované maso grilujeme a při tom stále zbytky marinády potíráme. Pokud nemáte klasický gril, můžete si ugrilovat i nad ohněm, když žhavé dáte bokem, viz foto, je to větší zábava než klasické grilování a i chuťově je maso lepší.
- Touto marinádou můžete dokonce i potírat klasické špekáčky, získají tím lepší chuť.
- Přejeme dobré chutnání!
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.