Babinet.cz  /  Recepty  /  Bezmasá jídla  /  Pozvánka: Mikulov hostí Gourmet festival

Pozvánka: Mikulov hostí Gourmet festival

24.5.2011 - Redakce Babinet

Na čem si pochutnávali zámečtí páni z rodu Dietrichsteinů? Jaké klenoty objevili mistři kuchaři v tradiční jihomoravské kuchyni? A jak se snoubí výtečná jídla s těmi nejlepšími víny? Právě na tyto otázky vám odpoví čtyřdenní Gourmet festival, jehož druhý ročník se uskuteční od 2. do 5. června 2011 v malebném jihomoravském Mikulově. Jedinečné gastronomické dovednosti v Mikulově předvedou členové Národního týmu kuchařů a cukrářů České republiky, kteří mají za úkol připravit pokrmytradiční jihomoravské kuchyně, ovšem v jejich moderní podobě.

Navíc všichni kuchaři musí vařit z klasických surovin, které jsou běžně k dostání u místních prodejců a dodavatelů. Kulinářské speciality nejlepších českých kuchařů budou návštěvníci festivalu ochutnávat ve čtyřech vyhlášených mikulovských restauracích - Hotel Marcinčák, Hotel MBZM, Hotel Eliška, Zámecká restaurace.

“Naši nejlepší kuchaři připravili čtyři tříchodová menu a všechna chutnají výtečně. Osobně mě ohromil Pohořelický kapr na černo, a to přesto, že kaprům příliš neholduji,” svěřuje se hlavní organizátor festivalu Petr Marcinčák, který už všechna připravovaná menu ochutnal.

A jaké kulinářské speciality na hosty Gourmet festivalu v Mikulově čekají?

Kapitán Národního týmu kuchařů Jan Horký připravil předkrm v podobě marinovaných plátků z uzeného hovězího jazyka, za hlavní jídlo zvolil vepřovou panenku s křenovou omáčkou a jako dezert bude servírovat tartar z jahod s jogurtovou zmrzlinou.

Jeho kolega z národního týmu Martin Svatek představí kuřecí galantinu, kapra s černou omáčkou a tvarohovou koblihu s pečeným ovocem a zmrzlinou. Třetí menu od Miroslava Husáka nabízí parfait z husích jater, hovězí svíčkovou v anglické slanině a tvarohové řezy s povidlovou taštičkou.

A poslední ukázka špičkové gastronomie Jaroslava Kozdělky sází na marinovaný králičí hřbet, konfitované kachní stehno s pečenými kachními prsíčky a hruškový sorbet s kynutým knedlíkem plněným čokoládou. Ceny vstupenek na Gourmet festival se pohybují od 900 korun (jedno menu včetně vína) do 3 200 korun (všechna čtyři menu). V cenách je zahrnut vstup na další doprovodné programy, od ochutnávky slámových vín, doutníků či kávy až po vstupy do mikulovských památek. Pro více informací, objednávku voucherů a rezervace míst v restauracích navštivte www.mikulovgourmetfestival.cz

Vaše názory

Pro vložení komentáře se prosím nebo zaregistrujte.

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz