Babinet.cz  /  Recepty  /  Bezmasá jídla  /  Vepřová panenka v bylinkách

Vepřová panenka v bylinkách

27.4.2011 - Redakce Babinet

10 porcí

  • 2000g vepřová panenka
  • 50g tymián čerstvý
  • 50g rozmarýn čerstvý
  • 50g šalvěj
  • Sůl, pepř
  • 2dcl olej
  • Sůl mořská, čerstvý pepř
  • 1000g růžičková kapustička
  • Sul, pepř bílí
  • 60g česnek
  • 2dcl bílé víno
  • 300g anglická slanina
  • 200g cibule
  • 500ml smetana

Vepřovou panenku zbavenou blan a očištěnou osolíme mořskou solí a opepříme namletým čerstvým pepřem. Obalíme v směsi bylinek a zprudka zatáhneme na rozpálené pánvičce. Dopékáme do vnitřní teploty 55-65 stupňů dle hroubky panenky. Kapustičku zblanžírujem ve vařící osolené vodě 3-5minut a prudce zchladíme, překrojíme na půlku a vložíme do zredukované smetany se slaninkou, cibulí a česnekem. Ochutíme solí a pepřem. Recept nám posknul Šéfkuchař Peter Babol z wellness & spa hotelu Augustiniánský dům v Luhačovicích. DO LUHAČOVIC NEJEN ZA LÉČIVÝMI PRAMENY, ALE I ZA NEZAPOMENUTELNÝM KULINÁŘSKÝM ZÁŽITKEM

 

Letní dny se nezadržitelně blíží a s nimi i čas plánování dovolené. Co tak vyměnit dovolenou strávenou u moře za víkend nebo týden v moravském lázeňském městečku Luhačovice? Příjemné letní chvíle můžete prožít v čtyřhvězdičkovém wellness & spa hotelu Augustiniánský dům ležícím v údolí říčky Šťavnice.

Augustiniánský dům byl postaven v letech 1902 – 1904 a sloužil jako ubytovací zařízení pro kněží a katolické rodiny. V tomto domě bydleli jako lázeňští hosté umělci, literáti, operní pěvci, církevní hodnostáři a jeden z nejslavnějších hudebních skladatelů Leoš Janáček, který zde složil díla Glagolskou mši a Lišku Bystroušku.

Dnes je tato ojedinělá stavba zrekonstruována na čtyřhvězdičkový hotel superior, který nabízí precizní služby, stylové ubytování v převážně dvoulůžkových pokojích v moderním designu nebo v luxusním apartmá, prostorné wellness pro chvíle pohody a relaxace a nemalá pozornost je věnována gastronomii.

Profesionální přístup celého personálu Vás dokáže nenuceně provést pestrou nabídkou pečlivě sestaveného jídelního lístku, který nabízí tradiční českou kuchyni plnou domácích specialit, ale také mezinárodní kuchyni. O kulinářský zážitek se postará šéfkuchař Peter Babol, který sbíral kuchařské dovednosti na Slovensku, ve Francii a několik sezón strávil v pražském hotelu Don Giovanni a v hotelu Sheraton v Bratislavě.

Pro nadcházející sezónu tým restaurantu Symfonie připravil „Kulinářský kalendář,“ který slibuje návštěvníkům i gurmánům zajímavý sezónní i tematický gastronomický zážitek. Nezapomenutelný výhled z prosklené restaurace do okolních Jurkovičových alejí, příjemná atmosféra a k tomu široký výběr skvělých moravských nebo zahraničních vín, tj. skloubení všech dokonalostí na jednom místě.

Šéfkuchař Peter Babol doplňuje: „Kulinářský kalendář je rozmanitý. V dubnu jsme hostům připravili jehněčí ramínko na rozmarýnu s kopřivovým knedlíkem, králičí galantinku na perníkovém crostinni s karotkovo - celerovým pyré.“ Měsíc květen se ponese ve znamení chřestu. V červnu si přijdou na své milovníci jahod a rebarbory. V letních měsících pro Vás tým kuchařů připraví speciality z italské kuchyně a nebudou chybět oblíbená letní jídla, jako např. zeleninové saláty, barbecue či domácí zmrzlina.“

Novorenesanční architektura s moderně zařízeným interiérem, luxusní wellness centrum s širokou nabídkou masáží a rituálů, klidné lázeňské městečko, maximální pohodlí, profesionální služby, jedinečná kuchyně, to čeká na všechny hosty našeho hotelu,“ dodává Roman Taťák, ředitel hotelu.

Kontaktní adresa: wellness & spa hotel Augustiniánský dům A.Václavíka 241 763 26 Luhačovice Tel: +420 577 113 666 Email: recepce@augustian.cz www.augustian.cz

Vaše názory

Pro vložení komentáře se prosím nebo zaregistrujte.

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz