Suroviny pro 4 osoby: 800 g kančí kýty, 1 svazek čerstvých bylinek, 1 lžíce drceného bílého pepře, 150 ml oleje, 500 g zeleného chřestu, 50 g strouhanky, 30 g másla, 5 vajec, 100 ml polotmavého piva Master, špetka skořice, 50 ml pomerančové šťávy, sůl, pepř Nesolenou kančí kýtu vložíme do marinády z rozmixovaných bylin, pepře a oleje na 24 hodin. Vyjmeme z marinády, zprudka opečeme na pánvi a dále pečeme v troubě při teplotě 160 °C. Chřest oškrábeme a povaříme v osolené vodě asi 3 minuty. Před podáváním okapaný chřest krátce orestujeme na másle a posypeme opraženou strouhankou. Žloutky vyšleháme do pěny. Pak postupně přiléváme pivo a šleháme omáčku 5-7 minut tak, aby získala krémovou konzistenci. Ochutíme pomerančovým likérem a skořicí. Pečenou kýtu servírujeme řezem nahoru, přiložíme chřest a částečně přelijeme pivní omáčkou. K dobrému jídlu patří dobré pivo! Master Polotmavý 13° Charakteristika: Slad plzeňský (světlý) Slad bavorský (tmavý) Slad karamelový Obsah alkoholu: 5,3 % Hořkost (MJH): 35 Barva (EBCj): 25 Master Polotmavý je označován jako speciál, to znamená pivo s obsahem původního extraktu vyšším než 13 % (obsah alkoholu 5,2 % obj.). Výraznější hořkost je harmonicky sladěna s chutí vybraných karamelových sladů udělující pivu nejen velmi osobitou vůni a chuť, ale i barvu.
Pečená kančí kýta s bylinkami, pivním sabayonem a chřestem
Další recepty
-
Grilovaný chléb s pikantní sýrovou pomazánkou
Sýr feta 500 g. Plnotučné mléko 50 ml. Jogurt bílý 100 g. Olivový olej 100 ml. Pálivá paprika 1 ks (cca 20 g.) ...
-
Infinit otevřel restauraci Sezio v provensálském stylu
Síť relaxačních center Infinit otevřela na Praze 9 ve Sportcentru Step novou restauraci Sezio. Posláním Sezio restaurant je poskytovat...
-
Kuchaři a cukráři představí svůj um na soutěži Gastro Hradec
Šanci prohlédnout si nejrůznější výrobky kuchařů a cukrářů budou mít ve čtvrtek návštěvníci Kongresového centra Aldis v Hradci Králové, kde...
-
Sýry jsou tím správným výběrem pro chvilky odpočinku
Řada SPECIALITY Krále Sýrů nabízí výjimečné, chuťově vytříbené sýry, Král Sýrů Hermadur, Král Sýrů Charakter a Král Sýrů Kozí. Tyto lahodné...
Oblíbené recepty
- Domácí jablečný závin na neděli aneb vůně, která zaplní vaší kuchyň
- Gurmánské plněné kuře s bohatou nádivkou
- Rybí polévka je téměř nezbytností české štědrovečerní večeře! Jak si jí připravit?
- Perfektní večeře do hodiny: Vepřové kotlety se sýrovou omáčkou
- Perníčky jako symbol tradičních Vánoc a rodinných tradic
Náš tip
-
Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem
na webu pravopisne.cz
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.