Babinet.cz  /  Recepty  /  Recepty  /  Pečená kančí kýta s bylinkami, pivním sabayonem a chřestem

Pečená kančí kýta s bylinkami, pivním sabayonem a chřestem

24.11.2010 - Redakce Babinet

Suroviny pro 4 osoby: 800 g kančí kýty, 1 svazek čerstvých bylinek, 1 lžíce drceného bílého pepře, 150 ml oleje, 500 g zeleného chřestu, 50 g strouhanky, 30 g másla, 5 vajec, 100 ml polotmavého piva Master, špetka skořice, 50 ml pomerančové šťávy, sůl, pepř Nesolenou kančí kýtu vložíme do marinády z rozmixovaných bylin, pepře a oleje na 24 hodin. Vyjmeme z marinády, zprudka opečeme na pánvi a dále pečeme v troubě při teplotě 160 °C. Chřest oškrábeme a povaříme v osolené vodě asi 3 minuty. Před podáváním okapaný chřest krátce orestujeme na másle a posypeme opraženou strouhankou. Žloutky vyšleháme do pěny. Pak postupně přiléváme pivo a šleháme omáčku 5-7 minut tak, aby získala krémovou konzistenci. Ochutíme pomerančovým likérem a skořicí. Pečenou kýtu servírujeme řezem nahoru, přiložíme chřest a částečně přelijeme pivní omáčkou. K dobrému jídlu patří dobré pivo! Master Polotmavý 13° Charakteristika: Slad plzeňský (světlý) Slad bavorský (tmavý) Slad karamelový Obsah alkoholu: 5,3 % Hořkost (MJH): 35 Barva (EBCj): 25 Master Polotmavý je označován jako speciál, to znamená pivo s obsahem původního extraktu vyšším než 13 % (obsah alkoholu 5,2 % obj.). Výraznější hořkost je harmonicky sladěna s chutí vybraných karamelových sladů udělující pivu nejen velmi osobitou vůni a chuť, ale i barvu.

Vaše názory

Pro vložení komentáře se prosím nebo zaregistrujte.

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz