Babinet.cz  /  Recepty  /  Předkrmy  /  Steak s čoko-chilli fondue

Steak s čoko-chilli fondue

22.1.2006 - Redakce Babinet

  • 400 g steaku ze svíčkové - očištěné a rozkrájené na kousky
  • 1 lžíce olivového oleje
  • sůl a čerstvě mletý černý pepř
  • 55 g cukru krystal
  • 100 ml vody
  • 1 oloupaný stroužek česneku
  • 1 snítka
  • tymiánu
  • 55 g hořké čokolády rozlámané na kousky
  • 1/2 červené chilli papričky zbavené semínek a nasekané

Na pánvi zahřejte cukr až se rozpustí, přidejte vodu a na mírném ohni přiveďte k varu. Přidejte rozdrcený česnek, tymián a vařte 2-3 minuty, aby se chutě rozvinuly. Steaky položte na mělký talíř, polijte olejem. Pánev zahřejte a osmahněte na ní steaky 1 minutu (nebo i více, dle uvážení a chutě) z každé strany. Do sirupu s česnekem a tymiánem přidejte čokoládu a chilli a nechte rozpustit.

Směs přelijte do fondue nádoby, pod kterou jste zapálili ohřívač. Podávejte steakové kousky napíchnuté na špejli - připravené k namáčení v čoko-chilli fondue.

Nevíte, jak správně fondue připravit? Přečtete si náš článek Tajemství fondue...

Další recepty na steaky:

  • Steak po maďarsku
  • Pepřový steak
  • Barevný kuřecí steak
  • Dvojitý rumpsteak po dřevorubecku (Entrecote a la bucheronne)
  • Argentinský hovězí steak
  • Srnčí steak s pepřovou omáčkou
  • Steak z uzeného masa s hořčicí

Vaše názory

Pro vložení komentáře se prosím nebo zaregistrujte.

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz