- 400 g steaku ze svíčkové - očištěné a rozkrájené na kousky
- 1 lžíce olivového oleje
- sůl a čerstvě mletý černý pepř
- 55 g cukru krystal
- 100 ml vody
- 1 oloupaný stroužek česneku
- 1 snítka
- tymiánu
- 55 g hořké čokolády rozlámané na kousky
- 1/2 červené chilli papričky zbavené semínek a nasekané
Na pánvi zahřejte cukr až se rozpustí, přidejte vodu a na mírném ohni přiveďte k varu. Přidejte rozdrcený česnek, tymián a vařte 2-3 minuty, aby se chutě rozvinuly. Steaky položte na mělký talíř, polijte olejem. Pánev zahřejte a osmahněte na ní steaky 1 minutu (nebo i více, dle uvážení a chutě) z každé strany. Do sirupu s česnekem a tymiánem přidejte čokoládu a chilli a nechte rozpustit.
Směs přelijte do fondue nádoby, pod kterou jste zapálili ohřívač. Podávejte steakové kousky napíchnuté na špejli - připravené k namáčení v čoko-chilli fondue.
Nevíte, jak správně fondue připravit? Přečtete si náš článek Tajemství fondue...
Další recepty na steaky:
- Steak po maďarsku
- Pepřový steak
- Barevný kuřecí steak
- Dvojitý rumpsteak po dřevorubecku (Entrecote a la bucheronne)
- Argentinský hovězí steak
- Srnčí steak s pepřovou omáčkou
- Steak z uzeného masa s hořčicí
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.