- 500 g zralých syrečků
- 250 ml ryzlinku
- 1 lžíce škrobu
- 125 ml mléka
- 1 lžíce sladké papriky
500 g zralých syrečků nakrájíme na tenké plátky. 250 ml ryzlinku vlijeme do fonduové nádoby a uvedeme do varu, přidáme sýr a rozpuštíme jej na mírném ohni za stálého míchaní, až vznikne hladká omáčka. 1 lžíci škrobu smícháme se 125 ml mléka a rozmíchaným škrobem fondue zahustíme, okořeníme 1 lžící sladké papriky. Fondue udržujeme horké na ohřívači.
Přílohy: bílý nebo celozrnný chléb, srbský salát
Nevíte, jak správně fondue připravit? Přečtete si náš článek Tajemství fondue...
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.