Babinet.cz  /  Recepty  /  Předkrmy  /  Mohučské fondue

Mohučské fondue

9.1.2006 - Redakce Babinet

  • 500 g zralých syrečků
  • 250 ml ryzlinku
  • 1 lžíce škrobu
  • 125 ml mléka
  • 1 lžíce sladké papriky

500 g zralých syrečků nakrájíme na tenké plátky. 250 ml ryzlinku vlijeme do fonduové nádoby a uvedeme do varu, přidáme sýr a rozpuštíme jej na mírném ohni za stálého míchaní, až vznikne hladká omáčka. 1 lžíci škrobu smícháme se 125 ml mléka a rozmíchaným škrobem fondue zahustíme, okořeníme 1 lžící sladké papriky. Fondue udržujeme horké na ohřívači.

Přílohy: bílý nebo celozrnný chléb, srbský salát

Nevíte, jak správně fondue připravit? Přečtete si náš článek Tajemství fondue...

Vaše názory

Pro vložení komentáře se prosím nebo zaregistrujte.

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz