- 1 vejce
- 2 žloutky
- 1 zarovnaná lžíce škrobu
- 50 g cukru
- 250 ml bílého vína
- kůra z 1/2 citronu
- 1 lžíce citronové šťávy
1 vejce ušleháme v kastrolu se 2 žloutky, 1 zarovnanou lžící škrobu, 50 g cukru, 250 ml bílého vína, kůrou z 1/2 citronu a 1 lžící citronové šťávy. Kastrol vložíme do vodní lázně nebo na varnou desku a tak dlouho šleháme, až vznikne hustý krém. Přendáme jej do fonduové nádoby a udržujeme teplé na ohřívači.
Přílohy: piškoty, piškotový moučník, citronová bábovka, veka, kousky banánu, pomeranče, melounu
Nevíte, jak správně fondue připravit? Přečtete si náš článek Tajemství fondue...
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.