- 200 g pšeničné mouky
- 1 lžíce sójového oleje
- 125 ml světlého piva
- 4 lžíce mléka
- 2 vejce
- 1/2 lžíce soli
- 800 g rybího filé z tresky
- šťáva z 1 citronu
- 4 lžíce sójové omáčky
- 200 g krevet
- 200 g květáku
- 200 g brokolice
- 200 g mrkve
- 200 g brambor
- 1 l rostlinného oleje nebo 1 kg rostlinného tuku
200 g pšeničné mouky smícháme s 1 lžící sójového oleje, 125 ml světlého piva a 4 lžícemi mléka. Pak postupně přidáváme 2 vejce a 1/2 lžíce soli. Vypracujeme těsto a necháme asi 30 minut stát. 800 g rybího filé z tresky omyjeme pod tekoucí studenou vodou, osušíme a nakrájíme na kostky. 5 lžic sójového oleje smícháme se šťávou z 1 citronu a ochutíme 4 lžícemi sójové omáčky. Kostky rybího masa zalijeme marinádou a necháme asi 30 minut působit. 200 g krevet necháme okapat. 200 g květáku a 200 g brokolice zbavíme listů, opláchneme pod tekoucí studenou vodou a rozebereme na růžice, pak vložíme do osolené vody, uvedeme do varu, vaříme asi 10 minut, poté zeleninu vyjmeme a necháme dobře okapat. 200 g mrkve očistíme, omyjeme a najemno pokrájíme. 200 g brambor oloupeme, omyjeme a nakrájíme na tenké plátky, zalijeme slanou vodou. Všechnu zeleninu vyrovnáme na podnos. 1 l rostlinného oleje nebo 1 kg rostlinného tuku rozpálíme ve fonduovém kotlíku na plotýnce a pak postavíme na ohřívač. Kostky rybího filé, krevety nebo zeleninu podle chuti napichujeme na fonduové vidličky, namáčíme v pivním těstíčku a pak opékáme v horkém tuku dozlatova.
Přílohy: omáčka z kešu, čerstvá bylinková omáčka, melounový salát
Nevíte, jak správně fondue připravit? Přečtete si náš článek Tajemství fondue...
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.