Babinet.cz  /  Recepty  /  Předkrmy  /  Špenátové fondue

Špenátové fondue

9.1.2006 - Redakce Babinet

  • 150 g mraženého špenátu
  • 500 g goudy
  • 1 cibule
  • 2 lžíce másla nebo margarínu
  • 250 ml šlehačky
  • 1 zarovnaná lžíce škrobu
  • 2 lžíce šlehačky
  • sůl
  • pepř
  • mletý muškátový oříšek

150 g mraženého špenátu necháme rozmrazit při pokojové teplotě a necháme okapat. 500 g goudy nakrájíme na drobné kostičky nebo nahrubo nastrouháme. 1 cibuli oloupeme a nadrobno nakrájíme. 2 lžíce másla nebo margarínu rozpustíme ve fonduové nádobě na plotýnce a v omastku cibuli dozlatova osmahneme, pak přilijeme 250 ml šlehačky a uvedeme do varu postupně přidáváme sýr a na mírném ohni za stálého míchání ho rozpouštíme (NEVAŘÍME!), až vznikne hladká krémová omáčka. Pak vmícháme špenát. 1 zarovnanou lžíci škrobu smícháme se 2 lžícemi šlehačky a rozmíchaným škrobem fondue zahustíme, ochutíme solí, mletým pepřem a strouhaným muškátovým oříškem. Fondue udržujeme horké na ohřívači.

Nevíte, jak správně fondue připravit? Přečtete si náš článek Tajemství fondue...

Vaše názory

Pro vložení komentáře se prosím nebo zaregistrujte.

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz