- 300 g ementálu
- 200g madelandu
- 125 ml bílého vína
- 125 ml kyselé smetany
- 3-4 lžíce středně ostré hořčice
- 1 vrchovatá lžíce škrob
- mletý černý pepř
- tabasco
300 g ementálu a 200g madelandu nakrájíme na kostičky. 125 ml bílého vína uvedeme do varu ve fonduové nádobě na plotýnce, postupně přidáváme sýr a rozpouštíme ho na mírném ohni (NEVAŘÍME!) za stálého míchání, až vznikne hladká krémová omáčka. Do omáčky po lžících vmícháme 125 ml kyselé smetany a 3-4 lžíce středně ostré hořčice. Potom smícháme 1 vrchovatou lžíci škrobu se 3 lžícemi bílého vína a rozmíchaným škrobem fondue zahustíme, ochutíme mletým černým pepřem a tabascem. Fondue udržujeme horké na ohřívači.
Nevíte, jak správně fondue připravit? Přečtete si náš článek Tajemství fondue...
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.