- 200 g sýra Chester
- 250 ml červeného vína
- 2 lžičky středně ostré hořčice
- 1 lžička sladké papriky
- 1 lžička škrobu smícháme
- 2 lžíce šlehačky
200 g chesteru nakrájíme na drobné kostičky nebo nahrubo nastrouháme. 250 ml červeného vína uvedeme do varu ve fonduové nádobě na plotýnce, postupně přidáváme sýr a 2 lžičky středně ostré hořčice a 1 lžičku sladké papriky. Zahříváme na mírném ohni (NEVAŘÍME!) za stálého míchání, až vznikne hladká krémová omáčka. 1 lžičku škrobu smícháme se 2 lžícemi šlehačky a rozmíchaným škrobem fondue zahustíme. Udržujeme horké na ohřívači.
Přílohy: plátky veky opečené, řeřichový salát
Nevíte, jak správně fondue připravit? Přečtete si náš článek Tajemství fondue...
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.