- 200 g ementálu
- 200 g greyerského sýra
- 1 stroužek česneku
- 250 ml bílého vína
- 1 vrchovatá lžíce škrobu
- 2 lžíce citronové šťávy
- 2 lžíce šlehačky
- 2 lžíce rajského protlaku
- 1/4 lžičky oregana a sůl
- případně šlehačka
200 g ementálu a 200 g greyerského sýra nakrájíme na drobné kostičky. 1 stroužek česneku oloupeme, rozpůlíme a vytřeme fonudovou nádobu, nalijeme do ní 250 ml bílého vína a uvedeme do varu na plotýnce, postupně přidáváme sýr, rozpuštíme ho na mírném ohni (NEVAŘÍME!) za stálého míchání, až vznikne hladká krémová omáčka. 1 vrchovatou lžíci škrobu smícháme se 2 lžícemi citronové šťávy a 2 lžícemi šlehačky, vmícháme do omáčky, přidáme 2 lžíce rajského protlaku a ochutíme 1/4 lžičky oregana a solí. Podle chuti můžeme vmíchat ještě 125 ml šlehačky. Fondue udržujeme horké na ohřívači.
Přílohy: veka nebo pšeničný chléb, srbský salát
Nevíte, jak správně fondue připravit? Přečtete si náš článek Tajemství fondue...
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.