Babinet.cz  /  Recepty  /  Předkrmy  /  Pivní fondue

Pivní fondue

9.1.2006 - Redakce Babinet

  • 500 g sýru Chester
  • 250 ml světlého piva
  • 1 lžíci hořčice
  • 1 kapka worcesterské omáčky a tabasca

500 g chesteru nastrouháme nahrubo. 250 ml světlého piva uvedeme do varu ve fonduové nádobě na plotýnce, postupně přidáváme sýr a rozpuštíme ho na mírném ohni (NEVAŘÍME!) za stálého míchání, až vznikne hladká krémová omáčka, do které vmícháme 1 lžíci hořčice, 1 kapku worcesterské omáčky a tabasca. Fondue udržujeme horké na ohřívači.

Přílohy: veka nebo pšeničný chléb, okurkové řezy

Nevíte, jak správně fondue připravit? Přečtete si náš článek Tajemství fondue...

Vaše názory

Pro vložení komentáře se prosím nebo zaregistrujte.

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz