Babinet.cz  /  Recepty  /  Předkrmy  /  Fondue Piri

Fondue Piri

9.1.2006 - Redakce Babinet

  • 1 cibule
  • 200 g rajčat
  • 14 zelené papriky
  • 2 lžíce másla
  • sůl
  • pepř
  • 200 ml vína - Ryzlink rýnský nejlépe
  • 500 g sýra Chester
  • 2 žloutky
  • 4 lžíce šlehačky
  • 1 lžíce škorbu

1 cibuli oloupeme a nadrobno nakrájíme, 200 g oloupaných rajčat rozkrájíme na čtvrtky, zbavíme semen a nadrobno nakrájíme, 1/4 zelené papriky zbavíme semen, odstraníme bílé vnitřní přepážky, omyjeme a nadrobno nakrájíme. 2 lžíce másla rozpustíme ve fonduovém koltíku na plotýnce, cibuli a zeleninu v něm osmahneme a ochutíme solí a pepřem. Necháme asi 10 minut dusit, pak přilijeme 200 ml ryzlinku a uvedeme do varu. 500 g taveného chesteru nakrájíme na drobné kostičky, postupně přidáváme k zelenině a rozpuštíme na mírném ohni (NEVAŘÍME!) za stálého míchání, až vznikne hladká, krémová omáčka. 1 lžíci škrobu smícháme se 2 žloutky a 4 lžícemi šlehačky a vše vmícháme do sýrové omáčky a ochutíme mletým pepřem. Fondue udržujeme horké na ohřívači.

Přílohy: pšeničný chléb, karbanátky, teplé koktejlové párky

Nevíte, jak správně fondue připravit? Přečtete si náš článek Tajemství fondue...

Vaše názory

Pro vložení komentáře se prosím nebo zaregistrujte.

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz