- 1 cibule
- 200 g rajčat
- 14 zelené papriky
- 2 lžíce másla
- sůl
- pepř
- 200 ml vína - Ryzlink rýnský nejlépe
- 500 g sýra Chester
- 2 žloutky
- 4 lžíce šlehačky
- 1 lžíce škorbu
1 cibuli oloupeme a nadrobno nakrájíme, 200 g oloupaných rajčat rozkrájíme na čtvrtky, zbavíme semen a nadrobno nakrájíme, 1/4 zelené papriky zbavíme semen, odstraníme bílé vnitřní přepážky, omyjeme a nadrobno nakrájíme. 2 lžíce másla rozpustíme ve fonduovém koltíku na plotýnce, cibuli a zeleninu v něm osmahneme a ochutíme solí a pepřem. Necháme asi 10 minut dusit, pak přilijeme 200 ml ryzlinku a uvedeme do varu. 500 g taveného chesteru nakrájíme na drobné kostičky, postupně přidáváme k zelenině a rozpuštíme na mírném ohni (NEVAŘÍME!) za stálého míchání, až vznikne hladká, krémová omáčka. 1 lžíci škrobu smícháme se 2 žloutky a 4 lžícemi šlehačky a vše vmícháme do sýrové omáčky a ochutíme mletým pepřem. Fondue udržujeme horké na ohřívači.
Přílohy: pšeničný chléb, karbanátky, teplé koktejlové párky
Nevíte, jak správně fondue připravit? Přečtete si náš článek Tajemství fondue...
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.